Nyhetsbrev Oktober 2012 – Tidsregistrera med vår app!

2 oktober, 2012

 

header image one
header image twoheader image three
header image four
header image five 

Tidsregistrera med vår app!

splash
Hösten är sakta på ingång och hos oss på Excelspecialisten och Nlight Solutions har det hänt en massa spännande saker som vi berättar om här i oktober månads utgåva av nyhetsbrevet.
Nyhetsbrevet innehåller följande:

  • Inledning — Hjulen har börjat snurra
  • Nyheter — Mobilapp! | KAMPANJ | Gratis Excelmall | Expansion i Stockholm | Ekonomimässan | XLSnake
  • Projekt & Utbildningar — Steen & Ström | Hultsfreds kommun | PSGroup | Utökad utbildningsverksamhet
  • Exceltips — Skydda formler i kalkylblad i Excel
  • Övriga nyheter — Office 2013 | Office 2003 – ingen mer support efter 2014
  • Kontakta oss
 header image six
  separator

 

Hjulen har börjat snurra

Utvilade efter sommarens semestrar har vi verkligen fått upp ångan här på kontoret. Vi har satt tänderna i nya spännande projekt tillsammans med både nya och befintliga kunder. Våra utbildningar i Excel är mer populära än någonsin och vi har inte bara utökat vårt kursutbud utan även stärkt upp med fler kunniga och erfarna kursledare, mer om detta under Projekt & Utbildningar

Den stora nyheten den här månaden är att vi med buller och bång lanserar vår egenutvecklade tidsregistreringsapp för smartphones, XLTime Mobile. Mer om detta hittar du i nyhetssektionen längre ner eller kontakta oss så berättar vi mer.

Vi blickar framåt mot en spännande höst full med utmaningar.

Mysiga hösthälsningar

Anna Degerman tag

Anna Degerman Rosén
VD Excelspecialisten & Nlight Solutions

 
 
  separator

 

Tidsregistrera i vår app!

Microsoft certified partner
Vi lanserar nu XLTime Mobile som ger möjlighet att, via sin smartphone, registrera och överblicka tider, projekt och mycket mer i tidsregistreringssystemet XLTime.

XLTime Mobile utökar tillgängligheten för XLTimeanvändare som nu kan välja mellan att registrera tider i Excel, på webben eller i den nya mobilappen XLTime Mobile.

Intresserad av den nya appen eller behöver ert företag hjälp med utveckling av mobilappar? Tveka inte att kontakta oss på 031 – 340 44 00 för mer information.

 

10% på kurser i Excel

semester bild
I ett försök att dämpa höstmörkret drar vi igång kampanjen, ”Gilla Excelspecialisten på Facebook”. I kampanjen ger vi alla som gillar oss på Facebook 10% rabatt vid bokning av någon av våra öppna utbildningar i Excel.

* Kampanjen pågår till och med 30/10 2012

  Excelspecialisten på Facebook  Excelspecialisten på Facebook
 
 

Gratis Excelmall – Körjournal

Microsoft certified partner
Har du missat våra gratis Excelmallar?
På Excelspecialistens webbsida har vi en egen sektion för Excelmallar som är gratis för alla!

I nyhetsbrev oktober släpper vi en ny mall till Excel och det är Körjournalen. Med körjournalen kan man enkelt registrera och överblicka resor i tjänsten. Körjournalen är väldigt lättanvänd, där endast ett fåtal uppgifter krävs innan man kan börja använda mallen.

  Till Körjournalen  Till Exceltips
 

Expansion i Stockholm

semester bild
Vi vill passa på att välkomna Dzenan Dzemidzic som kommer att förstärka personalstyrkan i Stockholm i början av november. Dzenan kommer närmast från Instoremedia där han haft rollen som Teamleader. Hos oss kommer Dzenan att arbeta som teknisk projektledare med fokus på Stockholmsområdet.

Telefon: 08-340 100
E-mail: stockholm@excelspecialisten.se

 
 

Ekonomimässan – Vinnaren

Microsoft certified partner
Nu i september ställde Excelspecialisten ut på Ekonomimässan i Kista och vi vill tacka alla som besökte oss i vår monter.

Under mässan anordnade vi en tävling i vår alldeles egna version av klassikerspelet Snake. XLSnake som vi kallar det spelas givetvis i Excel och ni var många som tävlade om högsta priset, en gratis öppen utbildning. Inte mindre än tre tävlande hamnade på samma resultat, 37 poäng och vi har därför genomfört en lottning mellan de tre.

Vinsten går till Jimmy Sahlin på Perido.
Stort grattis och väl spelat!

 

Snake – Klassikerspel i Excel

semester bild
Spela spel i Excel går det? Självklart säger vi, och för alla er som inte kunde besöka oss på Ekonomimässan ges nu möjlighet att spela vår version av klassikerspelet Snake som vi kallar för XLSnake.

Utmana dina kollegor eller vänner om mästartiteln i XLSnake.

  Ladda ner XLSnake  Till Exceltips
 
  separator

 

Projekt & Utbildningar

Excelforum logotyp
Några exempel på projekt vi genomfört den senaste tiden:

sten och ström logotyp
Excelspecialisten har utvecklat en sammanställningsrapport till Steen & Ström. Rapporten kommer att användas tillsammans med Steen & Ströms budgetsystem och kommer för kunden underlätta arbetet genom att översiktligt visa budget och prognos för Steen & Ströms köpcenter i Sverige.

hultsfreds kommun logotyp
Till Hultsfreds kommun har Excelspecialisten utvecklat en dynamisk styrmodell i Excel kopplad till databas. Utvecklingsarbetet har utgått ifrån en tidigare väl genomtänkt och för verksamheten anpassad modell som krävt manuell hantering, men med det nya styrkortet automatiseras arbetet och effektiviteten ökas därigenom. Vi har använt oss av intressant teknik som kopplar Excel och Word mot MS SQL Server.

psgroup logotyp
Excelspecialisten har till Process Safety Group Sweden AB utvecklat ett dynamiskt riskanalysverktyg. PS Group använder verktyget i sitt dagliga arbete som riskanalysledare ute på företag och industrier. Tillsammans med en analysgrupp från kunden genomför man riskanalysen med analysverktyget som stöd. Excelverktyget innebär effektivare arbetsgång samt förhöjd kvalité jämfört med tidigare manuella hantering.

Utökad utbildningsverksamhet
Det har varit stort tryck på våra utbildningar i Excel och för att möta upp den ökade efterfrågan har vi stärkt upp med ytterligare en kursledare. Dag Kihlman som arbetar som systemutvecklare hos oss och har bland annat tio års erfarenhet som lärare i Excel på Högskolan Väst, kommer att hålla kurser i Excel och VBA.

Till vårt kursutbud har det även tillkommit en helt ny kurs, Excel för Ekonomer, som riktar sig till personer som arbetar mycket med ekonomi i Excel, men är självlärd och behöver en djupare genomgång av programmet.

Mer information om alla våra utbildningar hittar du här.

Har du frågor eller vill boka någon av våra utbildningar? Kontakta oss via webben eller slå Jörgen, vår utbildningsansvarig, en signal på telefon 031-340 44 00.

citat svenska foder ab

  Läs om alla våra utbildningar  Läs mer om utbildningar i excel
 
 
  separator

 
Excelforum logotyp
I oktober månads nyhetsbrev tänkte vi friska upp minnet med ett gammalt Exceltips. På våra utbildningar i Excel får vi många frågor och vissa dyker upp lite mer. En sådan fråga är hur man skyddar sina formler i ett kalkylblad.

Skydda formler i kalkylblad

Ibland väljer man att skydda sina kalkylblad. Detta gör man bland annat för att hjälpa användaren att redigera rätt celler och för att säkerställa att de celler som innehåller formler förblir intakta.

Ett enkelt sätt att skydda sina formler på är att först låsa upp alla celler genom att markera alla celler och därefter formatera cellerna så att flaggan för skydd är av. Därefter markerar du återigen alla celler, väljer Redigera – Gå till – Special – Formler alternativt trycker F5. Då kommer alla celler som innehåller formler att markeras. Välj därefter formatera celler och kryssa i flaggan för skydd. Som vanligt måste du slå på bladskyddet för att kalkylbladet skall skyddas.

I Excel 2007/2010 hittar på Gå till och Special längst till höger på startfliken under ”Sök och Markera”.

  Till fler Exceltips  Läs mer om ...
 
 
  separator

 
microsoft office 2015

Office 2013

Microsoft Office 15, som många tippade på att den nya sviten skulle heta, får istället namnet Microsoft Office 2013 och kommer att släppas i början av 2013. Detsamma gäller för Sharepoint 15 och Exchange 15. Gränssnittet i Office 2013 har fått ett rejält ansiktslyft och liknar det gränssnitt som används i Windows 8, kallat metrogränssnitt.

Enligt information från Microsoft kommer Office 2013 att erbjuda utökade funktioner för molnet som gör det möjligt att komma åt samtliga dokument oavsett var användaren befinner sig eller vilken typ av plattform som används.

Det skvallras även om att Office 2013 kommer att bli integrerat med flera andra webbtjänster som t.ex. Skydrive, Flickr, Hotmail och Windows Live Messenger.

 
 
office 2003 logo

Office 2003 – ingen mer support efter 2014

Den 14 april 2009 avslutades den generella supporten för Office 2003, vilket innebar att endast de som köpt utökad support fick fortsatt hjälp.
Den 8 april 2014 kommer all support för Office 2003, inklusive alla säkerhetsuppdateringar och relaterade buggfixar att sluta levereras.

För de som fortfarande använder Office 2003, börjar det bli hög tid att planera för en övergång till en modernare version.

 
 
footer image one
separator
 

Kontakta oss

Telefon:Göteborg:   031 – 340 44 00
Stockholm: 08 – 340 100
Email:info@excelspecialisten.se
Övrigt:facebook iconlinkedin iconemail icon
 
footer image two
footer image three
footer image fourExcelspecialisten XLS AB
Lexbyvägen 20, 433 31 Partille
Telefon: 031 – 340 44 00
footer image five
footer image six

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig