Här har vi samlat praktisk information som kan vara bra att känna till för dig som ska gå Excelkurs hos oss på Excelspecialisten. Har du frågor som du inte hittar svaren på? Tveka inte att kontakta oss på utbildning@excelspecialisten.se eller 031-340 44 00.

 

Våra kurslokaler

Göteborg
Stockholm
Åvägen 17F, 412 51 Göteborg Magnus Ladulåsgatan 3, 118 65 Stockholm
Karta med vägbeskrivning Karta med vägbeskrivning


Boka Excelkurs

Plats på någon av våra öppna Excelkurser bokar du enklast på våra kurssidor här på webben. Här hittar du alla planerade kursdatum samt vilka som har garanterad kursstart. När vi tagit emot din bokning skickar vi dig en bokningsbekräftelse via mail. Är du intresserad av att boka en företagsanpassad utbildning, ber vi dig skicka oss en intresseanmälan/offertförfrågan till utbildning@excelspecialisten.se.

Öppna utbildningar

Våra öppna utbildningar är schemalagda lång tid i förväg och har ett fastställt kursinnehåll. Vem som helst kan anmäla sig till en öppen Excelkurs. För att säkerställa att du som kursdeltagare får med dig så mycket som möjligt från utbildningen håller vi våra kurser i små grupper med maximalt åtta deltagare per kurstillfälle. Läraren talar svenska.

I samtliga öppna utbildningar ingår utbildningsmaterial, kursintyg, för-, och eftermiddagsfika samt lunch. Utöver detta ingår också gratis support under ett helt år efter genomförd utbildning. Se villkor nedan. I Göteborg finns vår utbildningslokal på Åvägen 17F, och i Stockholm på Magnus Ladulåsgatan 3.

Dator och Excelversion

Utbildningarna genomförs i PC-miljö och vi tillhandahåller datorer till alla kursdeltagare. Läraren använder sig av den senaste versionen av Excel (Microsoft 365), svensk version. Om du normalt använder engelsk version innebär det inga problem, eftersom läraren kommer att referera till de engelska uttrycken och du kommer att ha möjlighet att använda dig av en engelsk Excelversion under utbildningen. På våra utbildningsmaskiner finns den senaste versionen av Excel (Microsoft 365), på både svenska och engelska.

Kurstider

Våra öppna utbildningar har följande kurstider:

Stockholm

Dag 1: 10.00-17.00
Dag 2: 09.00-17.00

Göteborg

Dag 1: 09.00-16.30
Dag 2: 09.00-16.30

Distans

Dag 1: 09.00-16.30
Dag 2: 09.00-16.30

Företagsanpassade utbildningar

Våra företagsanpassade Excelkurser är en utbildning anpassad efter just era förutsättningar, önskemål och behov. Dessa utbildningar har inget fastställt innehåll eller längd, utan det skräddarsyr vi utifrån vad som är viktigt för just er. Vi hjälper gärna till att sätta ihop ett innehåll som passar er verksamhet. Utbildningen hålls på plats hos er, oavsett var i Sverige ni befinner er. Vill ni hellre komma till oss så är ni varmt välkomna till någon av våra fina kurslokaler i Göteborg eller Stockholm. En företagsanpassad utbildning kan ges i valfri Excelversion, i antingen Windowsmiljö eller på Mac, på svenska eller på engelska. Vi rekommenderar upp till tio kursdeltagare.

I våra företagsanpassade utbildningar ingår utbildningsmaterial, kursintyg, samt reskostnader inom Sverige.

Val av Excelkurs/utbildningsnivå

För att man ska få ut så mycket som möjligt av en utbildning är det viktigt att man väljer en utbildningsnivå som passar de förkunskaper man har. För deltagare på både öppna och företagsanpassade utbildningar erbjuder vi hjälp med att välja rätt utbildningsnivå genom vårt kostnadsfria, webbaserade, självskattningsverktyg. När du har genomfört din självskattning analyseras den av en av våra kursledare, som sedan rekommenderar en passande kurs för dig. Hör av dig till oss på  utbildning@excelspecialisten.se så skickar vi dig en länk till självskattningen.

Avbokning

Våra avbokningsregler baseras på SAUF’s Avbokningsrekommendationer (Sveriges auktoriserade utbildningsföretag). En bokning till en öppen utbildning är bindande så snart Excelspecialisten har accepterat bokningen och en bokningsbekräftelse skickats. Samtliga utbildningar kan dock avbokas kostnadsfritt fram till 29 dagar innan utbildningens start. Sker avbokningen mellan 28-14 dagar före utbildningens start, debiteras 50% av kostnaden. Om avbokningen sker senare än 14 dagar före utbildningens start, debiteras hela kurskostnaden. Vid förhinder kan platsen överlåtas till en kollega i samma företag, efter samråd med Excelspecialisten.

Företagsanpassade utbildningar kan avbokas kostnadsfritt fram till 29 dagar före den första planerade utbildningsdagen, därefter debiteras hela utbildningskostnaden.

Betalning

Betalning av samtliga utbildningar sker via faktura med 20 dagars kredittid. Deltagare som anmäler sig som representant för ett företag, samt företagsanpassade utbildningar, faktureras efter genomförd utbildning. Privatpersoner som anmäler sig till öppna utbildningar faktureras i förskott. Samtliga utbildningskostnader är exklusive moms.

Gratis support

Alla som har genomfört en öppen Excelkurs hos oss har ett års fri support. Efter genomförd utbildning kan du kontakta din kursledare med frågor via telefon eller mail. Supporten omfattar hjälp med frågor relaterade till den genomförda utbildningen, och som kursledaren kan hjälpa till med via ett kortare telefonsamtal eller mailkonversation. Den avser inte hjälp där kursledaren måste fördjupa sig i komplicerade problemställningar, inte heller korrigera eller tillhandahålla Excelfiler.

Förbehåll

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en utbildning eller att ändra kursdatum om antalet anmälda deltagare är för lågt. Skulle detta ske, meddelas anmälda deltagare i så god tid som möjligt.

Om vår kursledare blir sjuk, eller på något annat sätt förhindrad att genomföra utbildningen av anledning som ligger utanför vår kontroll, förbehåller vi oss rätten att erbjuda utbildningen vid ett senare tillfälle. Detta gäller även kurser markerade med garanterad kursstart.

Om något av ovanstående inträffar ombokas anmälda deltagare till ett senare tillfälle, eller så återbetalas eventuell erlagd utbildningskostnad. Eventuellt övriga kringkostnader ersätts ej.

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig