Utveckling i Excel

Verksamhetens viktigaste verktyg?

Inom många organisationer är Excel ett verksamhetskritiskt verktyg som används till allt från budgetering, resultatuppföljning, produktionsplanering och schemaläggning till diverse analyser. Ofta är dessa verktyg oerhört viktiga för verksamheten. Enligt Microsoft finns det omkring 1 miljard användare av Excel och programmet har funnits på marknaden i mer än 30 år.

Att Excel används av så många människor världen över är inte konstigt. Det är oerhört kraftfullt och ger inte bara möjlighet att göra egna kalkyler utan också analyser och rapporter med t.ex. diagram, pivottabeller och dashboards.

Utveckla system i Excel och minska kostnaderna

Fler och fler organisationer har insett fördelarna med att utveckla applikationer i ett program som redan finns i verksamheten och som personalen kan hantera. Att utveckla system i Excel minskar kostnaden drastiskt då man inte behöver ta fram ett nytt gränssnitt för varje system. Man får också med sig alla Excels inbyggda funktioner på köpet.

Excelspecialistens konsulter hjälper er att utveckla säkra och effektiva verktyg som underlättar er vardag. Vi har lång erfarenhet av att skapa verktyg utifrån kundernas unika behov och vi arbetar förutom med Excel och VBA också med tekniker som VSTO, SQL Server, Access och Power BI.

Excel kan användas i många fler fall än de flesta kan tänka sig. Med bra användarstyrning, databaskopplingar och en bra strukturerad modell kan Excel fungera som vilket annat internt system som helst.

Vi utvecklar Excel för er

Med Excel finns oändliga möjligheter att skapa egna verktyg. Det är dock lätt att verktyget som växer till något större än vad man från början tänkte sig. Vi träffar ofta kunder med egenutvecklade verktyg i Excel som gradvis har växt utan rätt riktning och underhåll. Kanske har personen som byggt ett eller flera system i Excel slutat, bytt arbetsuppgift eller saknar tid för att arbeta med systemen. Vi stöttar er när sådana situationer uppstår, om verktyg behöver anpassas och vidareutvecklas eller om gamla system kanske helt behöver bytas ut mot en modernare lösning.

Optimering och säkring av befintliga Excelmodeller

Har ni interna Excelmodeller som ni vill vidareutveckla eller kvalitetssäkra? Vill ni att era modeller skall fungera för flera användare? Vill ni att verktygen skall bli säkrare och minimera risken för att göra fel? Vill ni koppla era lösningar i Excel till databaser eller rättighetsstyrning? Vill ni hämta in data till Excel med automatik? Prata med oss på Excelspecialisten så bistår vi med rätt kompetens.

Excelkonsulter sedan 1993

Excelspecialisten har utvecklat Excelbaserade applikationer åt hundratals kunder sedan 1993. Vi har lång erfarenhet av utveckling i Excel med skräddarsydda applikationer baserade där ni som kund bestämmer exakt vad som skall utföras. Vi utgår alltid från er verksamhet och era önskemål!

Kontakta oss för ett kostnadsfritt möte kring hur vi kan hjälpa er att lösa era behov.

 

 

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig