Om oss

Vi brinner för att hjälpa våra kunder att arbeta smartare och effektivare med rätt verktyg! Våra erfarna Excelkonsulter arbetar i nära samarbete med er som kund för att skapa lösningar som stödjer era affärsbehov, nu och i framtiden.

Varje år utbildar vi ca 500 personer runtom i Sverige i Excel, VBA och Power BI.

På Excelspecialisten finns 15 engagerade medarbetare med bakgrund inom bl.a. system- och datavetenskap, ekonomi och matematik. Våra utvecklingsteam hjälper er att skapa verktyg i Excel/VBA, databaser och Power BI.

  • Konsulter i Excel, VBA och Power BI

  • Öppna & företagsanpassade Excelkurser

  • Konsulter & kurser i Stockholm och Göteborg

  • Certifierad Microsoft-partner

Excelutbildningar

Vi är specialiserade på Excel och därför har vi bara Excel i vår kurskatalog!

Våra öppna kurser i Excel finns på tre olika nivåer, från nybörjare till avancerad. Vi erbjuder även kurser i VBA-programmering, Business Intelligence med PowerPivot och Power BI samt en utbildning med djupdykning i frågespråket DAX.

En företagsanpassad Excelutbildning är det mest kostnadseffektiva alternativet om ni är flera på företaget som behöver lära er mer om Excel. Om ni vill kommer vi till er och håller kurs och priset är alltid detsamma oavsett antal deltagare.

Konsulttjänster i Excel

Våra Excelkonsulter har lång erfarenhet av att utveckla verktyg i Excel. Vi hjälper våra kunder med vidareutveckling och underhåll av befintliga Excelmodeller samt design och utveckling av helt nya system. Vi har även färdiga verktyg för bl.a. resursplanering, tidsredovisning och koppling mellan Fortnox och Excel.

Lösningar i Power BI hos våra kollegor på BIXL

Kollegorna på vårt systerföretag BIXL AB är specialister på att skapa riktigt grymma lösningar i Power BI. Just nu jobbar BIXL i uppdrag för många spännande kunder i privat och offentlig sektor, bl.a. Energimyndigheten, SKF, Granitor och Region Västmanland.

Våra kunder

Eftersom Excel är ett verktyg som används inom de flesta organisationer är också variationerna i kundkretsen stora. Vi stöttar allt från stora multinationella företag som SKF, Volvo och Electrolux till små och medelstora bolag. Vi arbetar mot alla delar av våra kunders organisation med verktyg inom allt från administration till produktion.

Vi strävar efter att bygga upp långsiktiga relationer med våra kunder, vilket gör att kunderna ofta kommer tillbaka till oss med nya uppdrag. Här kan du läsa mer om några av våra kunder som vi har hjälpt med konsulttjänster och utbildningar.

Historik

ExcelSpecialisten XLS AB grundades år 1993 av Hans Wilhelmsson, som ända sedan slutet av 1980-talet arbetat med Excel och dess föregångare. Grunden till bolagsidén var Hans brinnande intresse för Excel och hur man med Excel som grund kan skapa verktyg som stödjer företags processer där standardsystemen inte längre räcker till. Fokus har från starten legat på utveckling av Excelbaserade lösningar med stor kundnytta och konsulttjänster inom Excel.

Excelspecialisten drevs från början som ett enmansföretag med placering på vinden i Hans villa i Göteborg. Snart utökades företaget med fler anställda samt riktiga kontorslokaler. Nu är vi 15 Excelspecialister på våra kontor i Göteborg och Stockholm.

Experter på Excel sedan 1993!

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig