Excelspecialistens Excelmallar

Välkommen till våra Excelmallar. På denna sida kan du eller ditt företag gratis ladda ner våra användbara mallar till Excel. Här finns bl.a. ganttschema i Excel för planering av aktiviteter och milstolpar i projekt, körjournal för att redovisa resor i tjänsten, adressetiketter i Excel samt utmaningen XLSnake – ett spel utvecklat i Excel och VBA!

Ganttschema

Planera med aktiviteter och milstolpar

Fördelen med att använda ett Ganttschema är att man får en bra överblick av den data man vill presentera. Med vårt Ganttschema i Excel kan du enkelt exempelvis planera korta eller långa projekt. Du har även möjligheten att sätta upp milstolpar under projektets gång för enkel uppföljning.

Ladda ned vårt Ganttschema

 

Årshjul

Visa aktiviteter i ett årshjul

Ett enkelt årshjul i Excel för planering av 1-5 aktiviteter per månad. Årshjulet bygger på ett så kallat soldiagram (sunburst i engelsk version av Excel).

När du har skapat ditt årshjul kan du enkelt kopiera över det till t.ex. en PowerPoint-presentation eller till ett Worddokument.

Ladda ned årshjulet

Beräkna moms

Räkna ut moms i Excel

Behöver du räkna ut vad ett belopp blir med eller utan moms i Excel? I den här Excelmallen finns tabeller med formler för att lägga till moms respektive dra bort moms/räkna moms baklänges. Läs mer om att beräkna moms i vårt Exceltips.

Ladda ned mallen

 

Körjournal

Registrera resor i tjänsten

Med körjournalen kan man enkelt registrera och överblicka resor i tjänsten där endast ett fåtal uppgifter krävs innan mallen kan börja användas. Mallen presenterar summeringar av total milersättning, totalt antal körda mil och det finns funktionalitet att skapa upp favoritresor.

Ladda ned körjournalen

XLSnake

Utmana dina vänner och kollegor!

Minns du klassikerspelet Snake? Excelspecialisten har tagit fram en Excelversion av det populära spelet där du kan utmana vänner och kollegor om mästartiteln. Må bäste kvinna eller man vinna!

Ladda ned XLSnake

Hur får jag använda mallarna?

Mallarna är helt gratis och fria att användas och dupliceras för eget behov. Mallarna får inte, vare sig i delar eller i sin helhet, modifieras eller säljas till tredje part. Detta gäller såväl gränssnitt i Excel som eventuell programkod. Mallarna får inte heller göras tillgängliga för nedladdning på annat sätt än via Excelspecialistens webbsida.

Mallarna används under eget ansvar. Excelspecialisten kan inte hållas ansvariga för direkta eller indirekta skador, såsom förväntad besparing, utebliven vinst, förlust av inkomst eller liknande, som uppstått genom användandet av nedladdade mallar.

© Excelspecialisten XLS AB 2021

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig