Nyhetsbrev Juni 2012 – Glad sommar!

19 juni, 2012

   

header image one
header image two header image three
header image four
header image five  
Glad sommar!
splash
Sommaren är äntligen här och vi på Excelspecialisten och Nlight Solutions vill passa på att önska alla en riktigt skön sommar och trevlig semester!
Juni månads upplaga innehåller följande:

Händelserikt första halvår
Första halvan av 2012 har varit spännande här på Excelspecialisten och Nlight Solutions. Vi har haft många intressanta och roliga uppdrag med både nya och gamla kunder. Det har även varit ett stort intresse för våra Excelutbildningar som är väldigt uppskattade. Som vi nämnt i tidigare nyhetsbrev har både Excelspecialisten och Nlight Solutions webbsidor uppdaterats med ny och fräsch design liksom nyhetsbrevet.

Vi har under våren utvecklat en mobil-app för effektiv och enkel tidredovisning. Mer information kommer i nästa nyhetsbrev men vill du veta mer redan nu, kontakta oss på telefon så berättar vi mer.

Till sist vill vi passa på att tacka alla våra kunder för gott samarbete och önska en riktigt skön sommar. Vi ser fram emot en spännande höst!

Soliga sommarhälsningar

Anna Degerman tag

Anna Degerman Rosén
VD Excelspecialisten & Nlight Solutions

  header image six
  separator

 
Microsoft certifierade
Microsoft certified partner
Excelspecialisten gillar ny teknik och tycker det är viktigt att vi behärskar de senaste teknikerna. Två av våra medarbetare, Jan Christenson och Klas Henriksson, har certifierat sig i Microsoft .Net Framework och SQL Server.

Detta innebär att Excelspecialisten fortsatt kommer att vara en Microsoft-certifierad partner och du som kund kan känna dig trygg med att vi behärskar Microsofts produkter och tekniker.

 
Excelmallar till alla!
semester bild
Vi har lanserat en ny sektion på Excelspecialistens webbsida som vi kallar för Excelmallar. Här kan du gratis ladda ner olika typer av användbara mallar för Excel. Vi kommer kontinuerligt att uppdatera denna sektion med fler användbara mallar.

Första mallen i den nya sektionen är: ”Ganttschema – Planera med aktiviteter och milstolpar”

  Läs mer om excelmallar  Läs mer om utbildningar i excel
 
 
Exceltips, perfekt bokmärke
Microsoft certified partner
Du har väl inte missat våra Exceltips? På Excelspecialistens webbsida har vi en egen sektion för tips i Excel och vi har nyligen uppdaterat dessa med nya tips och tricks i Excel. Här finns mycket matnyttigt som är perfekt att lägga till som bokmärke i webbläsaren.

Med dessa tips kommer du att jobba snabbare och effektivare i Excel!

  Till Exceltips  Till Exceltips
 
Inför sommarsemestern
semester bild
Excelspecialisten och Nlight Solutions kommer att hålla sommarstängt under perioden 9/7 till 29/7, veckorna 28, 29 och 30.

Kontoret öppnar åter den 30/7, vecka 31.

 
  separator

 
Projekt & Utbildningar
Excelforum logotyp
Några exempel på projekt vi genomfört den senaste tiden:

hsb logotyp
Med syfte att effektivisera hanteringen kring avtal för fastighetsbranschen tar vi nu för HSB Norra Stor-Stockholms räkning fram ett prototypsystem. Prototypen ska visa på framtaget koncept och vara första steget till ett fullskaligt system.

goteborgs universitet logotyp
För Göteborgs Universitet arbetar vi nu med att ta fram ett avancerat diagram i Excel. Diagrammet åskådliggör resultat av forskningsstudier och syftar till att användas vid presentation av analyser av dessa.

  Läs om fler kunder  Till fler kunder hos Excelspecialisten
Uppskattade utbildningar
Excelspecialisten har under våren haft fullt upp på utbildningsfronten. Vi har hållt ett flertal utbildningar i Excel där den företagsanpassade är mest populär. Våra utbildningar utgår alltid från kundens nivå och vi anpassar våra utbildningar efter ert behov, vi hjälper er att arbeta snabbare och effektivare i Excel!

Mer information om våra utbildningar hittar du här.
Har du frågor eller vill boka någon av våra utbildningar? Kontakta oss via webben eller slå Jörgen, vår utbildningsansvarige, en signal på telefon 031-340 44 00.

citat svenska foder ab

  Läs om alla våra utbildningar  Läs mer om utbildningar i excel
 
 
  separator

 
Excelforum logotyp
I juni månads nyhetsbrev tipsar vi om en lathund bestående av funktionsnamn i Excel som vi tagit fram. Det finns många funktionsnamn i Excel och det kan vara svårt att hålla koll på alla. Vi har samlat de vanligaste funktionsnamnen, indelade i kategorier, på vår hemsida med tillhörande engelsk översättning. Nedan följer ett fåtal av dessa, hela listan med funktionsnamn hittad du här.

SVENSKA ENGELSKA   ENGLISH SWEDISH
Logisk   Logical
ELLER OR   AND OCH
FALSKT FALSE   FALSE FALSKT
ICKE NOT   IF OM
OCH AND   NOT ICKE
OM IF   OR ELLER
SANT TRUE   TRUE SANT
Datum och tid   Date and Time
DAG DAY   DATEDIF DATEDIF
DATUM DATE   DAY DAG
IDAG TODAY   HOUR TIMME
KLOCKSLAG TIME   MINUTE MINUT
MINUT MINUTE   MONTH MÅNAD
MÅNAD MONTH   NETWORKSDAY* NETTOARBETSDAGAR
NU NOW   SECOND SEKUND
SEKUND SECOND   TIME KLOCKSLAG
TIMME HOUR   WEEKDAY VECKODAG
VECKODAG WEEKDAY   WEEKNUM* VECKONR
VECKONR WEEKNUM*   WORKDAY* ARBETSDAGAR

  Fler funktionsnamn  Läs mer om ...
 
 
  separator

 
Internet Explorer 10 logo Internet Explorer 10
Om man är intresserad och surfar runt på IT-relaterade nyhetssiter, kan man läsa att det planeras en lansering av Microsoft Internet Explorer 10 till sommaren. En kvalificerad gissnig från insatta nyhetsjournalister är att lanseringen kommer att ske i samband med att man släpper ”Windows 8 release candidate”.

Till följd av andra webläsare som t.ex. Mozilla Firefox, Google Chrome och Safari, har Internet Explorer förlorat stora marknadsandelar de senaste åren och siffrorna fortsätter att sjunka.

Excelforum logotyp
Kanske finns en förhoppning om att återvinna användarna med hjälp av IE10?

I nästa nyhetsbrev kommer vi bland våra övriga nyheter prata om Office men även Windows, nyheter som kan vara bra för dig och ditt företag att veta om.

 
 
footer image one
separator
 
Kontakta oss
Telefon: 031 – 340 44 00
Email: info@excelspecialisten.se
Övrigt: facebook icon linkedin icon email icon
 
footer image two
footer image three
footer image four Excelspecialisten XLS AB
Lexbyvägen 20, 433 31 Partille
Telefon: 031 – 340 44 00
footer image five
footer image six

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig