Nyhetsbrev April 2012 – Mot ljusare tider

26 april, 2012

   

  
Mot ljusare tider
Äntligen blir dagarna allt längre och vi närmar oss våren och ljusare tider på riktigt. Uttrycket ljusare tider kan innebära flera olika saker, bl.a. något positivt som inträffar. Här på Excelspecialisten och Nlight Solutions har vi flera positiva händelser att berätta om i aprilupplagan av vårt nyhetsbrev.
Nytt på webben!
Vi är glada över att presentera våra nya hemsidor, både för Excelspecialisten och Nlight Solutions.
Även vårt nyhetsbrev har fått sig en rejäl uppdatering när det gäller utseendet. Vi hoppas att du, förutom ny och fräsch layout, även hittar mycket intressant läsning som kan ge dig användbara idéer till din egen verksamhet.

På Excelspecialistens hemsida finns information om utbildningar och konsulttjänster inom Excel. Vi har kompletterat utbildningssidorna med en utbildningskalender som ger bra överblick över kommande utbildningar. En nyhet är också vår referenssida där du kan läsa om några av våra genomförda projekt.

Nlights hemsida har fokus på våra övriga konsulttjänster inom IT, såsom webbutveckling, beslutsstöd och mobila lösningar.

Är du nyfiken på vad vi kan erbjuda förutom Excel? Maila eller slå en signal så berättar vi mer!

Soliga vårhälsningar

Anna Degerman tag

Anna Degerman Rosén
VD Excelspecialisten & nlight solutions

 
 

 
Ny webbadress
http www bild
Under ett flertal år, sedan 2008, har vi haft adressen excel-specialisten.se, vilken nog inte har varit helt intuitiv och självklar.

Från och med februari 2012 har vi blivit av med bindestrecket i mitten av adressen, vilket resulterar i den betydligt mer korrekta och träffsäkra adressen www.excelspecialisten.se.

Välkommen!

  Besök oss  Läs mer om ...
 
Vi har växt, igen!
kugge bild
Vi har sedan förra nyhetsbrevet fått ytterligare en ny kollega. Det är Dag Kihlman som börjat arbeta hos oss och som främst kommer att arbeta som systemutvecklare på Nlight Solutions, men även kommer att förstärka gruppen av utbildare på Excelspecialisten. Dag kommer närmast från Högskolan Väst där han har arbetat som lärare i programmering.

 
 
 

 
Vi nyrekryterar
Vi rekryterar personal
Vi växer så det knakar, och nu är det dags att förstärka personalstyrkan med en teknisk projektledare i Stockholm. Är du intresserad av att få mer information om vad vi förväntar oss av vår nya kollega, vilka ansvarsområden och arbetsuppgifter tjänsten innebär, är du välkommen att kontakta:

Anna Degerman Rosén
031-340 44 12 eller 070-415 48 24
anna.degerman.rosen@excelspecialisten.se

 
Inför sommarsemestern
semester bild
Excelspecialisten och Nlight Solutions kommer att hålla sommarstängt under perioden 9/7 till 29/7, veckorna 28, 29 och 30.

Kontoret öppnar åter den 30/7, vecka 31.

 
 

 
Projekt
Excelforum logotyp
Några exempel på projekt vi genomfört den senaste tiden:

Vi har precis avslutat ett lyckat projekt för Klarna där vi huvudsakligen har arbetat med ett system för försäljningsbonusar. Vi tackar Klarna för ett mycket gott sammarbete.

IKEA Hemma
Vi har åt IKEA Hemma utvecklat ett rapportverktyg med ett flertal rapporter och automatisk inläsning av data från externa system. Lösningen är baserat på Microsoft .Net, Excel samt Microsoft SQL Server.

Företagsanpassad utbildning
Nordic Plastics Group i Göteborg ville genomföra en kompetenshöjande insats i Excel, samtidigt som de var i behov av att ha en fungerande verksamhet på kontoret under tiden som personalen utbildades. De valde en företagsanpassad utbildning från ExcelSpecialisten med möjlighet att själva bestämma var, när och hur utbildningen skulle genomföras.

 
 
 

 
Excelforum logotyp
En positiv feedback vi får på våra utbildningar är att vi pratar om hur mycket snabbare och effektivare man kan bli i sitt arbete med Excel, om man lär sig att använda ”kortkommandon” för de moment man ofta gör. Oftast är det mycket effektivare att bara använda tangentbordet i stället för att använda en kombination av tangentbord och mus i Excel. Vi tänkte därför inrikta Exceltipsen denna gång på att presentera ett antal användbara snabbkommandon.
Tips
Om man i Excelversionerna 2007 och 2010 pekar med musen på en funktion i menyfliksområdet, utan att klicka, så visas det kortkommando som gäller för aktuell funktion. Visas inget kortkommando, finns inget.

Listan nedan är ett fåtal exempel på kortkommandon, följ denna länk för att få en sammanställning av kortkommandon inom kategorierna Redigera och markera, formler och format, och ett antal andra användbara kortkommandon.

Funktion Kortkommando
Markera rad Skift+Space (Mellanslag)
Skapa ny Ctrl+N
Markera allt/aktuellt område Ctrl+A
Stäng Ctrl+W
Markera område Skift+Piltangenter
Infoga Kalkylblad Skift+F11
Förhandsgranska Ctrl+F2
Föregående flik Ctrl+PageDown
Nästa flik Ctrl+PageUp

  Fler kortkommandon  Läs mer om ...
 
 
 

 
Excelforum logotyp
Vi vill avslutningsvis passa på att tipsa om vårt Excelforum, där du kan få hjälp med dina Excelproblem. Det är ett väl fungerande forum där, förutom vår personal, aktiva och kunniga forummedlemmar hjälper till med lösningar på de problem du kan ha stött på. Du hittar till forumet på adressen www.excelforum.se.

Välkommen!

  Till Excelforum  Läs mer om ...
 
 
 
Kontakta oss
Telefon: 031 – 340 44 00
Email: info@excelspecialisten.se
Övrigt:
 
 Excelspecialisten XLS AB
Lexbyvägen 20, 433 31 Partille
Telefon: 031 – 340 44 00

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig