Nyhetsbrev Mars 2013 – Excelspecialisten fyller 20 år!

14 mars, 2013

  Facebook like button

header image one
header image two header image three
header image four
header image five  

Excelspecialisten fyller 20 år!

excelspecialisten fyller 20 år banner
I år fyller Excelspecialisten 20 år och det vill vi fira tillsammans med er! Jubileums-
året bjuder på events, kampanjer, tävlingar med mera. Dessa vill du inte missa!
Nyhetsbrevet innehåller följande:

  • Inledning
  • Nyheter — Nytt kontor i Göteborg | TÄVLING – Vinn biobiljetter!
  • Projekt — Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien | Region Skåne
  • Exceltips — Arbetsböcker i olika fönster | Snabbfyllning – Enkel och tidsbesparande funktion!
  • Övriga nyheter ARTIKEL – Nya Office 2013 och Office 365 är här! | Office i mobilen – Gratis!
  • Kontakta oss
  header image six
  separator

 

20 år i branschen har gett oss otroligt mycket

Den 12 augusti 1993 registrerades Excelspecialisten som enskild firma. Sedan starten har vi haft nöjet att få arbeta tillsammans med många företag och organisationer i Sverige och utomlands, stora som små. Excelspecialisten har under åren varit med om både upp och nedgångar på marknaden. Jubileumsåret 2013 känner vi oss starkare än någonsin!

Vi är extra stolta att vi i detta utskick kan berätta att kontoret i Partille kommer att flytta till nyrenoverade lokaler i centrala Göteborg. I slutet av maj kommer det att anordnas en invignings- & jubileumsfest i de nya lokalerna, vill ni delta på festligheterna anmäl er här! Vi kommer under hela året att uppmärksamma vår födelsedag genom att anordna tävlingar, seminarier, kampanjer och andra events. Håll ett öga på vår webbsida samt nyhetsbrev för att inte missa årets mest spännande födelsedagsfirande!

Till sist vill vi på Excelspecialisten tacka alla kunder, partners och kollegor för de 20 år som gått, vi ser fram emot 20 till!

Hälsningar

Anna Degerman tag

Anna Degerman Rosén
VD Excelspecialisten & Nlight Solutions

 
 
  separator

 

Nytt kontor i Göteborg

ritning på nya kontoret i Gårda, Göteborg
Vårt kontor i Partille kommer att flytta till helt nyrenoverade lokaler i centrala Göteborg, Åvägen 17F (Gårda). Flytten kommer att ske veckan efter påsk, närmare bestämt fredagen den 5 april.

Det nya kontoret, som ligger allra högst upp i huset i Gårda, har totalrenoverats sedan slutet av förra året. I de nya lokalerna kommer vi fortsätt att erbjuda våra populära kurser i Excel, men nu i än mer trivsam miljö.

Med det nya kontoret och dess närhet till kommunikationer och stadens puls kommer Excelspecialisten bli mer tillgängligt för dig som kund.

Vill ni komma och besöka oss i våra nya lokaler, varför inte boka en frukost med oss?
info@excelspecialisten.se

Mer detaljerad information om flytten hittar du på vår webbsida.

  Information om flytten  Till Exceltips
 

Tävling – Vinn biobiljetter!

Excel tävling vinn biobiljetter på SF
Vill du vara med och tävla om biobiljetter?

Vi inleder jubileumsåret med en rebus, där vi söker efter en mening där du som tävlande har chans att vinna upp till fyra stycken biobiljetter.

Reglerna är enkla, lös en rebus samt skriv en kort motivering till varför just du skall kamma hem vinsten.

1:a pris: 4st biobiljetter
2:a pris: 2st biobiljetter
3:e pris: Excelspecialisten-tillbehör

Vinnarna presenteras i nästa nyhetsbrev, på vår webbsida och Facebook.

På vår webbsida hittar rebusen samt all information om tävlingen.

  Till tävlingen  Till Exceltips
 
  separator

 

Projekt

Excelforum logotyp
Några exempel på projekt vi genomfört den senaste tiden:

Region Skåne logotyp
Nyutveckling till Region Skåne
Excelspecialisten har hjälpt Region Skåne med nyutveckling, baserat på ett specialanpassat budget- och prognosverktyg. Projektets huvudfokus ligger i att modernisera och göra applikationen mer lättanvänd, felsäker men framförallt framtidssäkra för vidareutveckling av applikationen. Verktyget har även uppdaterats grafiskt och följer nu företagets grafiska profil.

I den nya applikationen har vi har valt att använda oss av det senaste teknologierna för att koppla ihop Excel- och WPF-gränssnitt. Exempel på dessa är WPF, .NET, VSTO och Excel.

 Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien(KSLA) logotyp
Excelmall till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA)
Vi har åt Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien (KSLA) tagit fram en Excelmall för deras 200-årsjubileum. Mallen är ett flexibelt minutprogram som användes under deras jubileumsmiddag i Blå Hallen i Stadshuset för att samordna kvällens händelser. Under festligheterna närvarade akademiens beskyddare H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia.

Bilder från Akademiens 200:e högtidssammankomst 2013

 
 
  separator

 
Excelforum logotyp
Vi vill i detta utskick uppmärksamma släppet av nya Office och Excel 2013. Här följer två nyheter och till lika Exceltips som garanterat kommer att underlätta ditt dagliga arbete i Excel.

Arbetsböcker i olika fönster

Att öppna många arbetsböcker i separata fönster, i tidigare versioner än Excel 2013, har för många varit onödigt komplicerat. Med Excel 2013 är detta nu ett minne blott då varje ny arbetsbok öppnas i ett eget fönster, precis som i Word eller Powerpoint. Detta innebär att varje arbetsbok har sin egen meny, sk ribbonmeny samt att varje fönster kan justeras storleksmässigt oberoende av varandra. Att jämföra och analyser data i två eller flera arbetsböcker samtidigt har aldrig varit lättare!

Exceltips, flera fönster i Excel 2013

Snabbfyllning — Enkel och tidsbesparande funktion!

En mycket användbar och tidsbesparande nyhet som finns med i Excel 2013, är funktionen ”Snabbfyllning”. Funktionen använder mönsterigenkänning för att komplettera din data, så att du själv slipper upprepa samma handgrepp flera gånger eller skriva krångliga formler. Funktionen ”Snabbfyllning” hittar du på fliken Data, i sektionen Dataverktyg.

Om du exempelvis har en lista med mailadresser och vill extrahera endast namnen ur listan. Ställ dig i kolumnen intill det första namnet och skriv in det som det ska vara, t.ex. Förnamn Efternamn. Markera cellen du nyss skrev in namnet i och klick på knappen ”Snabbfyllning”.
Excelforum logotyp Klart!
Excelforum logotyp

Funktionen ”Snabbfyllning” ovan, ersätter denna krångliga formel:
=INITIAL(VÄNSTER((VÄNSTER(A1;(SÖK(”@”;A1;1))-1));(SÖK(”.”;(VÄNSTER(A1;(SÖK(”@”;A1;1))-1))))-1) & ” ” & HÖGER((VÄNSTER(A1;(SÖK(”@”;A1;1))-1));LÄNGD((VÄNSTER(A1;(SÖK(”@”;A1;1))-1)))-(SÖK(”.”;(VÄNSTER(A1;(SÖK(”@”;A1;1))-1))))))

Eller kanske är det så att du har en lista med namn, till vilka du ska skapa mailadresser med samma domännamn. Ställ dig i kolumnen intill det första namnet och skriv in det som det ska vara, t.ex. förnamn.efternamn@domän.se. Markera cellen du nyss skrev in namnet i och klick på knappen ”Snabbfyllning”.
Excelforum logotyp Klart!
Excelforum logotyp När du utfört snabbfyllningen, får du upp en liten ikon för ”Snabbfyllningsalternativ”. Den kan du använda för att göra ytterligare val för snabbfyllningen du nyss gjort.

På vår webbsida har vi samlat alla våra Exceltips, ett perfekt bokmärke i din webbläsare!

  Till fler Exceltips  Läs mer om ...
 
 
  separator

 

Övriga nyheter

microsoft office 2013 logo

ARTIKEL

Nya Office 2013 och Office 365 är här!

I början av året, närmare bestämt den 29 januari, släppte Microsoft nya Office. Sviten kommer i ett antal olika versioner och det kan vara lite svårt att hålla isär dem, vi reder dock ut begreppen.

Om vi först tittar på vad Microsoft egentligen lanserat så kan vi sammanfatta det hela som ett släpp bestående av två saker, Office 2013 programpaket och webbtjänsten Office 365 Home Premium. Förvillande nog finns det även en tjänst med liknande namn, Office 365 molntjänst som släpptes redan 2011. Denna skall dock inte förväxlas med Office 365 Home Premium, däremot kommer vi kort berätta om paketet längre ner i artikeln, då den nyligen uppdaterades med många intressanta nyheter.

Office 2013 är ett programpaket som innehåller Officeprogrammen Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Onenote, Access och Publisher. Sviten ser i stort ut som tidigare men med skillnaden i uppdaterade och nya funktioner, gränssnitt med mera. För att få tillgång till sviten krävs att du köper en Officelicens samt att du installerar paketet på din dator, antingen genom att ladda ner eller köpa en box i butik. Det finns ett par olika varianter av Officepaketet att välja på, vi beskriver dem lite längre ner.

Office 365 Home Premium är prenumerationstjänsten av Officepaketet i hemmet där du ges möjlighet att prenumerera på Officepaketet genom ditt Microsoftkonto. Du betalar 899 kronor per år alternativt 90 kronor i månaden och får då tillgång till alla Officeprogram. När du aktiverat tjänsten får du en nedladdningslänk för att kunna installera programmen på din dator …

Läs hela artikeln om nya Office och uppdaterade Office 365 på vår webbsida.

Behöver ditt företag eller organisation hjälp med nya Office, tveka inte att kontakta oss!

  Läs hela artikeln om nya Office och Office 365  Läs mer om ...
 
 

cloudon application log, microsoft office mobil

Office i mobilen – Gratis!

Som vi tidigare nämnt ryktas det om att det att Microsoft kommer att släppa en Office-app till iOS- och Androidenheter nu i mars, men halvvägs in i månaden är det fortfarande tyst från Microsoft. För dig som inte vill vänta kan vi tipsa om appen CloudOn.

Med CloudOn, tillsammans med molntjänsterna Box, Dropbox, Google Drive och Skydrive, kan du läsa och redigera Excelfiler i din mobiltelefon eller surfplatta. Övriga filformat som stöds är Word- och Powerpointfiler. CloudOn är helt gratis och kan laddas ner här.

Är du intresserad av vilka möjligheter det finns med mobila lösningar kopplat till Excel?
Kontakta oss så berättar vi mer!

 
 
footer image one
separator
 

Kontakta oss

Telefon: Göteborg:   031 – 340 44 00
Stockholm: 08 – 340 100
Email: info@excelspecialisten.se
Övrigt: facebook icon linkedin icon email icon
 
footer image two
footer image three
footer image four Excelspecialisten XLS AB
Lexbyvägen 20, 433 31 Partille
Telefon: 031 – 340 44 00
footer image five
footer image six

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig