Nyhetsbrev Juni 2015 – Sommarhälsning från Excelspecialisten!

26 juni, 2015

Facebook like button

header image one
header image two header image three

header image four

header image five 

Sommarhälsning från Excelspecialisten!

God jul och Gott nytt år!
Nu är sommaren äntligen här även om värmen inte checkat in riktigt ännu. Vi på Excelspecialisten och Nlight Solutions har dock haft en varm vår med många heta utbildningar och projekt!
Juni månads upplaga innehåller följande:

 header image six

  separator

 

Inledning

Våren 2015 har varit väldigt intressant och det har hänt mycket på flera olika fronter.

Vi har blivit utvalda av Microsoft att deltaga i ett speciellt program där vi får extra stöd för vår Business Intelligence-satsning. Detta program kallas Microsoft Power BI Red Carpet Program och vi berättar mer om detta i nyhetsbrevet.

Fler och fler kunder börjar efterfråga olika typer av beslutsstödssystem och vi har drivit igenom flertalet spännande projekt för många olika kunder under våren. Vi har också några riktigt intressanta BI-projekt framför oss till hösten! Vill ni också få hjälp med att ta bättre beslut och få överblick över era nyckeltal så kontakta oss direkt så bokar vi in ett kostnadsfritt möte.

Vi är mycket stolta över att så många väljer att gå kurser hos oss och att vi får så bra feedback från våra kursdeltagare. Ett stort tack till alla våra kursdeltagare för utan er så hade det inte varit några kurser!

Det är även tillökning på gång för till hösten välkomnar vi Christian Hägglund till vårt Stockholmskontor. Christian kommer att arbeta med Excel-utveckling och utbildningar. Vi letar just nu även efter konsulter inom Microsoft Business Intelligence samt gränssnittsutvecklare med öga för design och detaljer.

Glad sommar och trevlig semester önskar vi på Excelspecialisten och Nlight Solutions!

Johan Öhrn
Vice VD
Excelspecialisten & Nlight Solutions

 
 

  separator

 

Vi är utvalda av Microsoft!

Power BI
Power BI är en webbaserad molntjänst för att visualisera och dela rapporter, och utgör det senaste tillskottet inom Microsofts familj av Business Intelligence-produkter.

Excelspecialisten har blivit utvalda av Microsoft som BI-partner att medverka i Power BI Red Carpet Program. Detta ger oss en unik möjlighet att i våra BI-projekt, ha direktkontakt med Microsoft och deras Power BI-community. Detta gör att vi bl.a. får förhandsinformation inför nya releaser samt teknisk information med Guidelines och Best Practice som vi kan använda i våra kundprojekt.

Vi ser nu fram i mot det fortsatta samarbetet med Microsoft i de projekt vi driver för våra kunder.

Är du nyfiken på Power BI, ring oss så berättar vi mer. Du kan också få mer information här:

  Kontakta oss  Kontakta oss

  separator

 

Nöjda kunder

Valio

Valio Sverige AB var i behov av Excelutbildning på två nivåer, och valde en företagsanpassad utbildning där två lärare samtidigt undervisade två grupper av personalen. Samtidigt som de fick en kostnadseffektiv utbildning anpassad efter sina behov, påverkades verksamheten endast under en dag. De ska under hösten ha ytterligare två dagars utbildning.
”Vi är väldigt nöjda med Excelspecialistens utbildningsinsats när vi genomförde en företagsanpassad kurs inom Excel; lärarna var kunniga, pedagogiska och kompetenta!”
– Nadja Blomkvist – Säljkoordinator, Valio Sverige AB

Höganäs Energi

Då det fanns ett stort utbildningsbehov i Excel hos Höganäs Energi, valde de att anlita Excelspecialisten för en företagsanpassad utbildning utspridd på tre utbildningsdagar.

Inför en företagsanpassad utbildning erbjuder vi våra kunder en kostnadsfri kompetenskartläggning för att ge en överblick över nuvarande kompetens inom Excel samt rekommenderad utbildningsnivå för alla deltagare. Höganäs valde att efter en sådan kartläggning dela upp utbildningen i tre olika grupper med en grupp per dag och utbildningsnivå.

”Excelspecialisten gjorde ett bra förarbete som gjorde att vi fick en anpassad utbildning efter var och ens förkunskaper i Excel. Mycket bra upplägg med utbildning i smågrupper med hands-on övningar hela tiden. Möjlighet att ställa frågor som engagerade och kunniga utbildare kunde svara på. Vi ser ett ökat intresse att använda Excel och märker att fler hittar nyttan med utbildningen i sin vardag.”
– Gussi Degrenius – Ekonomiansvarig, Höganäs Energi

 
 
  Kontakta oss  Kontakta oss
 
 

  separator

 

Utbildning & kurs i Excel

Vi erbjuder kurser i Excel, på rätt nivå, som effektiviserar och gör ditt dagliga arbete roligare!
Utbildning kurs i Excel
Vi erbjuder kurser på olika nivåer och med olika inriktningar för att passa just er; Är det kanske en grundkurs i Excel? Vill du lära dig programmera VBA i Excel? Eller är det en företagsanpassad kurs i Excel som passar ert företag bäst?

Numera har vi även en kurs i Business Intelligence i Excel för de som vill lära sig hur man med enkla medel kan presentera data på en tydligt sätt.

Alla våra kurser:

Har du frågor eller vill boka någon av våra utbildningar?
Vi kan även hjälpa dig om du är osäker på vilken kurs du skall gå.
Kontakta oss via webben eller slå Jörgen, ansvarig för våra utbildningar i Excel, en signal på telefon 031-340 44 00.

  Läs mer om alla våra utbildningar i Excel  Läs mer om utbildningar och kurser i excel
 
 

  separator

 
Exceltips logotyp
Så får du röda färger på dina negativa procenttal!

Röd färg på negativa procenttal

Är du en av dom som svurit över att du inte kan ställa in så att du automatiskt får röd teckenfärg om dina procenttal är negativa?

Som bekant är detta inga problem vad gäller talformatkategorierna Tal och Valuta. Men i kategorin för Procent kan du endast välja hur många decimaler du vill visa, inte påverka vilken teckensnittsfärg negativa tal ska få.

Det finns dock en ganska enkel lösning på detta: Att använda sig av Villkorsstyrd formatering.

Börja med att markera cellområdet som ska få den röda teckenfärgen, i händelse av ett negativt värde. På startfliken hittar du en knapp med namnet Villkorsstyrd formatering, i sektionen Format. Klicka på knappen och välj alternativen: Regler för markering av celler -> Mindre än…

Exceltips - Villkorsstyrd formatering

I dialogrutan som visas väljer du 0 i fältet till vänster, och väljer eget format i listan till höger. Det egna formatet bör då t.ex. vara röd teckenfärg och ingen bakgrundsfärg.

Exceltips - Villkorsstyrd formatering

…och som på beställning får då alla negativa procenttal röd teckensnittsfärg!

Exceltips - Villkorsstyrd formatering

  Till fler Exceltips  Läs mer om ...
 
 

footer image one
separator
 

Kontakta oss

Telefon:Göteborg:   031 – 340 44 00
Stockholm: 08 – 340 100
Email:info@excelspecialisten.se
Övrigt:facebook iconlinkedin iconemail icon
 
footer image two
footer image three

footer image four Excelspecialisten XLS AB
Åvägen 17F, 412 51 GÖTEBORG
Telefon: 031 – 340 44 00
footer image five
footer image six

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig