Nyhetsbrev December 2012 – Ett händelserikt 2012 snart till ända

14 december, 2012

  Facebook like button

header image one
header image two header image three
header image four
header image five  

Ett händelserikt 2012 snart till ända…

splash
Vintern har tagit grepp om Sverige och julstämningen gör sig påmind. Hos oss är granen på plats, brasan tänd och snön ligger vit.
Nyhetsbrevet innehåller följande:

  • Inledning
  • Nyheter — Gratis Excelmall | Julklapp, 30% bara till dig! | Våra Exceltips i tidningen Civilekonomen
  • Projekt — Atlet | Webbverktyg till Poseidon Bostads AB
  • Utbildning — Nya kursdatum 2013 | Uppskattade utbildningar | Svenska Foder AB
  • Exceltips — Utskrifter (Få plats på pappret) | Villkorsstyrd formatering (Ett enkelt sätt att jämför värden)
  • Övriga nyheter — Köpa Office 2013 | Office i mobilen ger nya möjligheter
  • Kontakta oss
  header image six
  separator

 

Intensiv höst = rolig höst!

Vi tycker det är kul när det händer saker och den här hösten har vi verkligen haft fullt upp i spännande projekt med intressanta utmaningar och tekniskt intressanta lösningar.

2012 har varit ett händelserikt år. Expansionen i Stockholm har tagit fart. Utbildningsverksamheten har förstärkts med fler kurser och kursledare. Vår webbsida har uppdaterats med ny design och innehåll, likaså nyhetsbrevet. Produktsviten XLTime har förstärkts med en mobilapp. Internt har vi arbetat mycket med kompetensutveckling, detta för att kunna erbjuda våra kunder bättre lösningar.

2013 tror vi kommer att vara fortsätt händelserikt. Vi kan redan nu avslöja att vi kommer flytta från kontoret i Partille, till nya fräscha lokaler i centrala Göteborg. Vi har internt arbetat med Sharepoint, där vi under våren 2013 kommer att kunna erbjuda mycket intressanta lösningar.

Tack för ett spännande 2012! Vi önskar alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Vintriga hälsningar

Anna Degerman tag

Anna Degerman Rosén
VD Excelspecialisten & Nlight Solutions

 
 
  separator

 

Gratis Excelmall – Etiketter

Microsoft certified partner
Gratis Excelmallar till alla!
På Excelspecialistens webbsida har vi en egen sektion för våra Excelmallar, mallar som är gratis för alla!

Den här gången släpper vi en mall som förenklar utskrifter av adressetiketter från Excel. Med hjälp av mallen Adressetiketter kan ditt företag eller organisation enkelt skriva ut adressetiketter direkt från Excel. Mallen är väldigt enkel att använda och det finns ett flertal inställningsmöjligheter.

Behöver ditt företag hjälp med att ta fram verksamhetsanpassade mallar i Excel, tveka inte att kontakta oss!

  Till Adressetiketter  Till Exceltips
 

Julklapp, 30% bara till dig!

semester bild
Vi tycker att det skall vara kul att arbeta i Excel, därför ger vi alla våra prenumeranter av nyhetsbrevet en liten julklapp. Som prenumerant får du hela 30% rabatt vid bokning av en öppen eller företags- anpassad utbildning senast sista mars 2013. Efter kursen kommer du att arbeta effektivare och snabbare i Excel!

Bokning görs via bokningsformuläret på vår webbsida, ange följande i meddelandefältet.

EMAIL: Din e-postadress
KOD: ExcelkursJUL

* Erbjudandet gäller bokning, via vår webbsida, till öppen eller företagsanpassad utbildning i Excel, gäller endast e-postadresser som vid nyhetsbrevets utskicksdatum prenumererar på Excelspecialistens nyhetsbrev. Vid bokning måste kampanjkod samt den e-postadress som prenumererar på Excelspecialisten nyhetsbrev anges. Rabatten gäller per e-portadress. Giltigt tom 2013-03-31.

Vill du veta mer om våra kurser i Excel eller har frågor, besök vår webbsida eller kontakta Jörgen Bjöörn, utbildningsansvarig på telefon 031 – 340 44 05.

  Till utbildningskalendern  Excelspecialisten på Facebook
 
 

Exceltips i Civilekonomen

semester bild
Torbjörn Askman på tidningen Civilekonomen, en tidning för medlemmar i Civilekonomerna, kontaktade Excelspecialisten i samband med vårt deltagande på Ekonomimässan i Kista.

Då merparten av tidningens läsare är flitiga användare av Excel, blev vi ombedda att ge tidningens läsare några bra Exceltips. Ett samarbeta påbörjades och i decembernumret av Civilekonomen finns vi med och tipsar läsarna.

 

Vi hjälper till i kampen!

semester bild
Excelspecialisten har sedan flera år tillbaka som jultradition att stödja Barncancer- fonden i kampen mot cancer hos barn och ungdomar och så även detta år.

Vi vill vara med och bidra till arbetet och ställer mer än gärna upp på Barncancer- fondens kärnvärden hopp, mod och ansvar.

Vill du eller ditt företag vara med och stödja barncancerfonden i arbetet mot cancer, besök deras webbsida för mer information.

 
  separator

 

Projekt

Excelforum logotyp
Några exempel på projekt vi genomfört den senaste tiden:

Atlet AB logotyp
Excelspecialisten har hjälpt Atlet AB att effektivisera ett egenutvecklat säljstöd. Projektets huvudfokus ligger i att göra modellen mer lättanvänd och felsäker ur ett användarperspektiv. Verktyget har uppdaterats grafiskt och följer nu företagets grafiska profil. Befintliga formler och beräkningar har säkrats upp och verktyget har även uppdaterats med koppling mot databas.

poseidon logotyp
Webbverktyg
Poseidon Bostads AB, ett av Göteborgs största bostadsföretag, är i stort behov att förenkla, effektivisera och kvalitetssäkra sin kontrollverksamhet av lägenheter, sk innemiljökontroller. Idag utförs arbetet manuellt, men Excelspecialisten utvecklar just nu ett webbaserat verktyg för hög tillgänglighet som gör det möjligt för kunden att enkelt utföra innemiljökontrollerna på plats.

Lösningen är plattforms- och webbläsaroberoende vilket gör att kunden själv kan välja media för att utföra kontrollerna, men i lösningsförslaget använder vi oss av sk surfplattor, exempelvis Ipad. Kontrollvärden lagras i databas för att kunna skapa upp rapporter och analyser för uppföljning och kvalitetssäkring. Verktyget kommer för kunden att tydliggöra information mellan administration och kontrollant vilket i förlängningen sparar inte bara tid utan även kostnadseffektiviserar.

Webbverktyget använder sig av följande tekniker ASP.NET MVC, Javascript, HTML/CSS, MS SQL Server och Excel.

 
 
  separator

 

Utbildningar

Utbildning kurs
Nya kursdatum 2013 ute nu!
Vår utbildningskalender har uppdaterats med nya datum för öppna kurser i Excel inför 2013. I vårt utbud av öppna kurser hittar du allt från grundkurser till mer avancerade. Gemensamt för alla kurser är att vi innan kursstart genomför en kunskapskontroll för att på bästa sätt genomföra utbildningen. Vi håller kurser i Stockholm och Göteborg, men även på plats hos Er, oavsett var i Sverige ni finns. Vi erbjuder kurser i Excel, på rätt nivå, med målet att effektivisera och göra ditt dagliga arbete roligare!

Uppskattade utbildningar

Under hösten har vi hållit i ett flertal uppskattade utbildningar och här kommer ett axplock.

Utbildning kurs
Svenska Foder AB
Under våren 2012 hade vi vår första kontakt med Svensk Foder AB, som då var intresserade av en företagsanpassad utbildning i Excel. Utbildningen skulle då bestå av två dagar Grund/Fördjupning och en dag Avancerad. Under hösten har vi genomfört ytterligare tre dagar av den mer grundläggande utbildningen Grund/Fördjupning, vilket visat sig som en god investering för Svenska Foder som konkret effektiviserat sitt arbete i Excel.

Autoliv Sverige AB
Vi har sedan tidigare fått förtroendet att utbilda Autolivs internutbildare i Excel, för att de själva ska kunna tillgodose det interna utbildningsbehovet i Excel Grund och Excel Fördjupning. Under hösten fick vi förnyat förtroende att utbilda en del av Autolivs personal, den här gången var det i avancerad hantering av Excel.

Mer information om alla våra utbildningar hittar du här.

Har du frågor eller vill boka någon av våra utbildningar? Kontakta oss via webben eller slå Jörgen, vår utbildningsansvarig, en signal på telefon 031-340 44 00.

citat svenska foder ab

  Läs mer om alla våra utbildningar  Läs mer om utbildningar i excel
 
 
  separator

 
Excelforum logotyp
Vem har inte har inte haft problem med att innehållet i ett Excelblad hamnar utanför utskriftsområdet vid utskrift? Hur jämför man egentligen värden i olika celler på ett enkelt sätt? I december månads nyhetsbrev tipsar vi om just detta.

Utskrifter — Få plats på pappret

Ett vanligt problem vid utskrifter är att kolumnerna inte får plats på papperet. I det läget är det många som börjar arbeta med att göra kolumnerna smalare, ändra på textens storlek eller övergår till liggande A4 fast det nästan fick plats på ett stående A4. I Excel 2007 och 2010 finns det dock ett enklare sätt att få texten att passa på sidan.

Gå in i fliken ”Sidlayout”. Bredvid tabben ”Utskriftsformat” finns tabben ”Anpassa”. Klicka på denna så visas ett gränssnitt där det går att förminska eller förstora utskriften. Att förminska till en viss storlek innebär dock att vi måste pröva oss fram. Ett ännu enklare sätt är att i samma gränssnitt klicka för alternativet ”Passa” och ange att passning skall ske till 1 sida i bredd. Samtidigt tar vi bort värdet för passning i höjd. På det viset skalar Excel automatiskt ned utskriften så att den precis får plats i bredd på papperet.

Villkorsstyrd formatering — Ett enkelt sätt att jämför värden

Många gånger är det vissa värden som vi är särskilt intresserade av, till exempel summor över eller under ett visst belopp. Det finns mycket starkt stöd för detta i Excel i startmenyn.

Markera de celler som du vill granska värden i. Klicka på knappen ”Villkorsstyrd formatering” i startmenyn. Klicka sedan på alternativet ”Ny regel”. Välj där alternativet ”Formatera celler som innehåller” och ange sedan i den andra rullgardinen det du vill bevaka, till exempel att värdet är större än ett visst värde. Fyll sedan i textboxen till höger det värde som du vill pröva mot. Klicka därnäst på knappen format och välj till exempel att göra cellen röd om värdet är större än det angivna. Klicka sedan på OK och testa lösningen!

På vår webbsida har vi samlat alla våra Exceltips, ett perfekt bokmärke i din webbläsare!

  Till fler Exceltips  Läs mer om ...
 
 
  separator

 

Övriga nyheter

microsoft office 2013 logo

Köpa ”Office 2013” redan idag?

Har ni funderat på att köpa Microsoft Office 2010, men valt att vänta tills nya Office 2013 släpps? Microsoft kör just nu en kampanj som innebär att om man köper Office 2010 idag så ingår uppdatering till Office 2013 när den finns tillgänglig. Kampanjen är tidsbegränsad från 19 oktober 2012 till 30 april 2013.

Mer information och erbjudandet hittas på Microsofts webbsida.

 
 
office 2013 mobile banner

Office i mobilen!

Det har länge gått rykten om att Microsoft arbetat på en Officeversion för mobilen, Office Mobile. The Verve hävdar nu att appen kommer att släppas i mars 2013 till IOS följt av en Androidversion i maj samma år. Gratisversionen av appen, skall enligt ryktet, ge användaren möjlighet grundläggande funktionalitet såsom att läsa Word-, Powerpoint- och Exceldokument. För att få redigeringsmöjligheter kommer det att krävas ett Office 365 abonnemang.

Vi väntar med spänning på om ryktet stämmer, det finns stora möjligheter med Excel i mobilen!

 
 
footer image one
separator
 

Kontakta oss

Telefon: Göteborg:   031 – 340 44 00
Stockholm: 08 – 340 100
Email: info@excelspecialisten.se
Övrigt: facebook icon linkedin icon email icon
 
footer image two
footer image three
footer image four Excelspecialisten XLS AB
Lexbyvägen 20, 433 31 Partille
Telefon: 031 – 340 44 00
footer image five
footer image six

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig