Nyhetsbrev December 2016 – God Jul och Gott Nytt 2017!

19 december, 2016

Facebook like button

header image one
header image two header image three

header image four

header image five  

God Jul och Gott Nytt 2017!

God Jul och Gott Nytt År!
Så har året åter kommit till sina sista veckor. 2016 har varit ett väldigt roligt, spännande, fartfyllt och givande år vilket inte bara syns i antalet nöjda kunder utan även vad vi har lyckats åstadkomma i övrigt!

Vi avslutar också året med ett enkelt men väldigt användbart Excel-tips som handlar om hur man utvärderar flera villkor med funktionerna OM, OCH samt ELLER.

Vi på Excelspecialisten och Nlight Solutions vill tacka alla kunder, partners och medarbetare för ett fantastiskt 2016 samt önska er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

December månads upplaga innehåller följande:

  header image six

  separator

 

Mer HOPP åt barnen!

Barncancerfondens Julknapp 2016   Även för 2016 har vi valt att byta ut att köpa julklappar till er kunder mot att istället skänka HOPP till barn och ungdomar med cancer genom att donera pengar till Barncancerfonden.

Barncancerfonden bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

Vill du eller ditt företag också vara med och stödja Barncancerfonden i arbetet mot cancer, besök Barncancerfondens webbsida för mer information.

  Till Barncancerfonden  Till Barncancerfonden
 
 

  separator

 

Inledning

2016 har varit ett väldigt givande år. Vi har haft högt tryck på kundfronten och våra utbildningar är mer populära än någonsin. Vi vill dock inte vara nöjda med detta utan försöker hela tiden förbättra oss och vårt utbud av tjänster! För våra konsulttjänster så har ser vi över vårt interna arbetssätt, hur vi arbetar mot våra kunder och vad vi kan göra för att leverera ännu bättre och mer uppskattade lösningar. Vi arbetar även på att förbättra våra kurser och se till att ni som går våra kurser blir får så mycket valuta för pengarna som möjligt.

I början av 2017 kommer vi även att lansera vår helt nya hemsida och grafiska profil som vi har arbetat väldigt mycket med under det gångna året. Det kommer bli en rejäl ansiktslyftning och även anpassat efter mobila enheter!

Under året har vi också utökat med inte mindre än tre nya konsulter varav två nu i december. Vi vill hälsa Albin och Ingela hjärtligt välkomna till oss och vi hoppas att alla kunder kommer att trivas lika bra med dem som vi gör!

God jul och Gott nytt år önskar vi på Excelspecialisten och Nlight Solutions!

Johan Öhrn
Vice VD, Excelspecialisten & Nlight Solutions
 
 

  separator

 

Utbildningar i Excel

Vi erbjuder kurser i Excel, på rätt nivå, som effektiviserar och gör ditt dagliga arbete roligare!
Nyårslöfte 2017: Bli bättre på Excel!
Passa på att starta det nya året 2017 genom att bli bättre på Excel! Genom att gå en kurs hos oss så kan ni lära er använda Excel på ett mer effektivt sätt där ni inte bara sparar tid utan även får bättre kontroll på era siffor!.

Vi erbjuder utbildningar på olika nivåer där samtliga är specialicerade inom Excel. Kontakta oss för att veta vilken utbildning som passar just dig och dina kollegor.

Alla våra kurser:

Nöjda kunder på Capio!

Capio AB ”Helnöjd! Kursen motsvarade exakt min / vår kunskapsnivå. Läraren hade ett mycket bra pedagogiskt sätt och fick oss alla att förstå på ett eller annat sätt. Han tog sig tid till att förklara och anpassade takten och lyssnade på vårt behov. Superbra verkligen.”

Ulrika Larsson
Capio AB

 
Capio AB ”Genuint supernöjd med läraren. Pedagogisk & avslappnad i sitt sätt att lära ut. Tydlighet hjälper enormt mycket när man inte är någon expert själv.”

Sima Antar
Capio AB

Har du frågor eller vill boka någon av våra utbildningar? Vi kan hjälpa dig om du är osäker på vilken kurs du skall gå.

Kontakta oss via webben, boka en utbildning direkt eller slå Jörgen, ansvarig för våra utbildningar i Excel, en signal på telefon 031-340 44 00.

  Läs mer om alla våra utbildningar i Excel  Läs mer om utbildningar och kurser i excel
 
 

  separator

 
Exceltips logotyp
Här får ni ett Excel-tips som visar hur man kan arbeta med flera villkor i en OM-formel.

Utvärdera flera villkor med funktionen OM

En frågeställning som vi ofta ser på vårt Excel-forum och även ofta får frågor om på våra utbildningar, är hur man med hjälp av en OM-formel kan styra vilket resultat man ska få utifrån flera villkor.

Ett smidigt sätt att lösa detta är att kombinera funktionen OM med någon av funktionerna OCH/ELLER i en nästlad formel.

Om man vill att alla villkor ska vara uppfyllda använder man funktionen OCH, men om det räcker med att minst ett villkor är uppfyllt använder man istället funktionen ELLER.

Exceltips - OM/OCH/ELLER
Om vi t.ex. tänker oss att vi vill kontrollera om vi uppnått en viss produktionsmängd så låt oss kika på exemplet ovan där värdet i cell G2 är 50 000.

OCH

Om vi vill få resultatet ”Mål uppnått” endast om målet uppnåtts alla månader, används formeln:
=OM(OCH(B12>=G2;C12>=G2;D12>=G2);"Mål uppnått";"Mål ej uppnått")

Om någon av månadernas resultat understiger målvärdet, visas då texten ”Mål ej uppnått”.

ELLER

Om vi istället vill få resultatet ”Mål uppnått” om målet uppnåtts endast någon av månaderna, använder jag istället formeln:
=OM(ELLER(B12>=G2;C12>=G2;D12>=G2);"Mål uppnått";"Mål ej uppnått")

Om alla månadernas resultat understiger målvärdet, visas då texten ”Mål ej uppnått”.

  Till fler Exceltips  Läs mer om ...
 
 

footer image one
separator
 

Kontakta oss

Telefon: Göteborg:   031 – 340 44 00
Stockholm: 08 – 340 100
Email: info@excelspecialisten.se
Övrigt: facebook icon linkedin icon email icon
 
footer image two
footer image three

footer image four Excelspecialisten XLS AB
Åvägen 17F, 412 51 GÖTEBORG
Telefon: 031 – 340 44 00
footer image five
footer image six

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig