Excel & SharePoint

Har ni innehåll i Exceldokument som ni vill dela med andra? Har ni redan SharePoint inom organisationen eller funderar ni på att skaffa? Excelspecialisten kan hjälpa er att distribuera ert Excelinnehåll så att det är nåbart för andra via SharePoint. Kontakta oss så berättar vi mer om vilka möjligheter som finns!

Microsoft SharePoint är en webbaserad plattform som ofta används som portal eller intranät för delning av information och filer. Den kan t.ex. användas internt på ett företag för löpande presentation av företagsinformation och delning av dokument. Det kan också användas för samarbete genom t.ex. enskilda projektareor och olika samarbetsytor.

Kopplingen mellan SharePoint och Excel är stor och man kan t.ex. i realtid spegla Excelinnehåll direkt på SharePoint. Man behöver i det fallet endast uppdatera Excelinnehållet för att det automatiskt uppdateras på SharePoint. Man kan även publicera hela Excelfiler på SharePoint och låta användare arbeta med filen precis som i vanliga Excel.

SharePoint Server

SharePoint Server installeras i er egen IT-miljö och ni har då full kontroll över vilka delar av SharePoint ni vill aktivera. I denna version av SharePoint finns även funktioner för rapportering och Business Intelligence med inbyggt stöd för både Power Pivot och Power View.

SharePoint Online

Har ni inte möjlighet att installera SharePoint i er egen IT-miljö? I så fall kan ni köpa en färdig lösning från Microsoft genom deras molnplattform Azure. SharePoint Online kan köpas fristående men det ingår också i ett antal olika Office 365-prenumerationer. Detta är en bra och lättillgänglig lösning som även är integrerad med övriga Office 365-relaterade produkter så som Excel Online, Word Online och Power BI.

Ett urval av kunder som använder våra tjänster

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig