Skriv ut rubriker Excel

Funktionen Skriv ut rubriker är kan du använda för att upprepa rubriker på alla sidor på en utskrift från Excel, utan att behöva lägga in rubrikerna på flera ställen i kalkylbladet. Skriv ut rubriker fungerar på både rader och kolumner. Det är på sätt och vis samma sak som Lås fönsterrutor, fast för utskrift.

Du hittar knappen Skriv ut rubriker på menyfliken Sidlayout. När du klickat på knappen, visas dialogrutan Utskriftsformat och fliken Blad.

I sektionen Skriv ut rubriker kan du definiera vilka rader/kolumner du vill ska komma med på varje sida i din utskrift. Vill du t.ex. alltid ha med den översta raden från förstasidan, som i exemplet på bilden nedan, skriver du in värdet $1:$1 (fr.o.m. rad 1 t.o.m. rad 1) i fältet för Rader överst. Du kan även välja att klicka på den lilla pilen i fältets högerkant, och sedan markera de rader du vill ha med. Var då noga med att göra markeringen ute på radsiffrorna. Du kan givetvis göra motsvarande om det är vissa kolumner du vill ha med på alla sidor du skriver ut, och då är det fältet Kolumner till vänster du ska använda. T.ex värdet $A:$B.

(Om du har ett väldigt långt dataområde som du ska skriva ut, och väljer att ha med ett antal rader från förstasidan på alla sidor, kan det hända att utskriften får någon/några sidor extra.)

Med vänliga hälsningar,
Excelspecialisten


Läs mer om våra Excelkurser

Några av våra nöjda kunder

Visa fler

Bli kontaktad av oss

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig